DEPARTAMENTUL DE LIMBI MODERNE APLICATE

DEPARTAMENTUL DE LIMBI MODERNE APLICATE

Universitatea „Babeș-Bolyai” face parte dintre universitățile europene care au primit eticheta de „Masterat European în Traduceri”

Comisia Europeană a anunțat lista universităților selecționate pentru eticheta de „Masterat European în Traduceri” (EMT). Peste 60 de instituții din 21 de state membre vor primi această etichetă, care este atribuită celor mai bune programe de masterat pentru traducători. România este reprezentată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, care primește, din nou, eticheta EMT pentru Masteratul European de Traductologie-Terminologie (METT) din cadrul Departamentului de Limbi Moderne Aplicate. Principalul obiectiv al EMT este de a îmbunătăți formarea traducătorilor și de a atrage cei mai buni traducători în instituțiile europene. Universitățile care primesc aprobarea Comisiei au dreptul să se alăture rețelei EMT pentru următorii cinci ani și să primească o finanțare anuală pentru a permite lectorilor să participe la conferințe și seminarii.

Articolul complet publicat de Comisia Europeană : http://ec.europa.eu/romania/news/03062014_babes_bolyai_masterat_european_traduceri_ro.htm

 28/06/2014
0 Poster un commentaire

A découvrir aussi


Inscrivez-vous au blog

Soyez prévenu par email des prochaines mises à jour

Rejoignez les 23 autres membres